Artikel i hd.se 15 april 2011.

På lördagen är det vernissage för en ny utställning på BiblioteksGalleriet i Båstad. Två konstnärer ställer ut och det är både målningar och smycken.

Båstad. Elisabet Jerneborg Ståhl kommer från början från Stockholm och har bott i London innan hon kom till Båstad för två år sedan. På utställningen visar hon tavlor i både akvarell och olja.

– Jag har inte målat i akvarell på länge, men tyckte att det skulle vara roligt att göra det igen, så det blev fyra stycken till denna utställningen, säger hon.

Motiven skiftar, det är landskap, blommor och så tycker hon om silver.

– Jag har inget favoritmotiv, men jag hade gärna velat göra silver ordentligt. Det är svårt att få till blänket, säger Elisabet Jerneborg Ståhl.

Katarina Thorstensson gör smycken i glas. Till utställningen på biblioteket har hon gjort ringar med fågelmotiv och smycken som är kedjor i glas.

– Det är första gången jag visar dem. Jag har tänkte länge att jag skulle göra kedjor. Att göra något som ska vara väldigt hållbart i ett material som glas är coolt tycker jag, berättar hon.

Katarina Thorstensson började jobba med glas efter fyra års studier i USA. Då började hon som lärling i ett glasmästeri och jobbar nu med tekniken lampworking. Hon har en liten brännare med en låga som hon jobbar med glaset i.

– Jag bränner mig då och då men det är värre om man bränner sig på ugnen hemma, säger hon.

Utställningen i galleriet pågår till 18 maj.


Läs hela artikeln och se bilder på hd.se